Historie

King’s bestaat al meer dan 25 jaar! Opgebouwd vanuit een rotishop zijn we hedendaags de marktleider op het gebied van alcoholische dranken en Duty Free.

Wie had ooit gedacht dat een rotishop/bar zou uitgroeien tot de grootste importeur en distribiteur van alcoholische dranken in Suriname? Toch is het voor King’s Enterprises daar aan de kwattaweg allemaal begonnen. Na jaren dit succesvol te hebben gerund, zijn kansen gegrepen in 1985 met de opening van een slijterij op de hoek van de Gemenelandsweg en toenmalige Rust en Vredestraat, genaamd King’s drankenpaleis. Startend met merken als Commander, Mansion House en Old Barrel, welke zeker bij de oudere generatie nog goede herinneringen waarborgt, werd het portfolio steeds verder uitgebreid. Canei was het eerste internationale merk waar King’s met trots officieel agent van werd en tot de dag van vandaag nog steeds is. De drukte was enorm, de ruimte te klein en daarom werd letterlijk elke hoek van de kleine winkel gebruikt. December was daarom ook echt een “leuke” chaos; klanten stonden achter elkaar om geholpen te kunnen worden.

Grote internationale merken begonnen in te zien dat ze niet meer om ons heen konden. Reuzen sloten zich bij ons aan, van Remy Martin tot Johnnie Walker, van Moet & Chandon tot Carlo Rossi. Waar binnen de categorie liquor vrijwel alles was bereikt qua agentschappen, werd de focus gelegd op andere categorieen met name voor de Tax Free. Inmiddels biedt onze Tax Free een scala aan categorieen en merken voor jong en oud, voor man en vrouw, zoals sigaretten, chocolade, parfums, horloges, zonnebrillen en nog veel meer. Met meer dan 100 internationale topmerken, 4 groothandels, 2 retail shops en 7 Duty Free shops opererend in Suriname en Guyana is King’s Enterprises vandaag de dag een vertrouwd begrip in de samenleving.

Er was meer ruimte nodig. Meer ruimte voor opslag, personeel, trucks etc. Daarop besloot de directie het witte iconische gebouw aan de overkant te kopen, het gebouw waar momenteel onze retail en groothandel opereren. De groei werd doorgezet en niet veel later werd het eerste grote merk toegevoegd, Bacardi. King’s kreeg een goed portfolio aan producten waarmee ze haar dagelijkse distributie kon opstarten. Het bedrijf was en werd steeds meer een specialist in deze categorie en begon andere kanalen aan te boren, waaronder Duty & Tax Free. Op strategische plekken werden nieuwe filialen geopend en de business werd groter en groter.

Bacardi advertentie uit 2006